Idolfinalen 2023

Vinnaren av Idol 2023 koras

Musik/ShowMusik/Show
Idolfinalen 2023

Ett av Sveriges populäraste program på TV4 är tillbaka 2023 och likaså den stora finalen i Avicii Arena. Fredagen den 1 december ska vinnaren av Idol 2023 koras i Avicii Arena.

Klara gästartister: Zara Larsson, Victor Leksell och Christopher

Zara Larsson
Zara Larsson släpper sitt nya album ”Venus” den 9 februari. Ett popalbum värdigt en gudinna. Med ”Venus” fortsätter hon sätta en egen agenda, delvis genom att reflektera över sina rötter. 2024 tycks upplagt för att ta Zara Larsson till en ny nivå. Klart sedan tidigare är att hon gör sin skådespelardebut i Netflix-satsningen ”En del av dig” och att hon ger sig ut på hennes första större internationella turné sedan pandemin - The Venus Tour.

Victor Leksell
Det råder inget tvivel om att Victor Leksell är en av Sveriges största artister. Han fick sitt genombrott 2018 med debuten “Tappat” och två år senare slog han alla rekord med singeln “Svag” som närmar sig häpnadsväckande 200 miljoner spelningar. Otaliga listettor, prestigefulla Grammisvinster (Årets Artist, Årets Album, Årets Låt) och dedikerade lyssnare i alla dess åldrar och städer visar på hans bredd och unika sätt att nå in i folks hjärtan. Just nu arbetar han i studion med sitt kommande album. 

Christopher 
Christopher är popsensationen från Danmark som är aktuell med succéfilmen ’A Beautiful Life’, som direkt blev en global #1 på Netflix. Han signades redan som 19-åring och har vunnit priser som ’Best Danish Artist’ på MTV Europe Music Awards samt ’Most Promising International Artist’ på Chinese Music Awards. I Asien är Christopher starkt etablerad – hans musik har nått topplistor i Sydkorea, Filippinerna, Singapore och Taiwan. Låtarna från soundtracket som Christopher ligger bakom har under året gått viralt över hela Norden och tagit Christopher till en ny nivå i sin karriär.

Kuriosa om Idol 

Idol är det program som tänder gnistan i drömmar som finns i Sveriges alla hörn. Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Var med på plats när det är dags att kröna Sveriges nästa stjärna i den direktsända Idolfinalen. Gästartister kommer avslöjas löpande. Säkra din plats redan nu! 

Datum & tider

  • Fredag
    1 december 2023

    • 19:00

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans

Res till evenemanget från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res till evenemanget från hela Sverige

Vi kör dig dit - och tryggt hem igen

Låt Taxi Stockholm vara en del av din upplevelse! Vi ser till att du kommer till och från arenan smidigt, tryggt och bekvämt. Ladda ner appen i App Store eller Google Play.  

Boka taxi
Vi kör dig dit - och tryggt hem igen