Lars Winnerbäck

Neutronstjärnan

Musik/showMusik/show
Lars Winnerbäck

I över 20 år har Lars Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och nu är det äntligen dags igen. Winnerbäcks fjortonde album Neutronstjärnan släpps i höst och är resultatet av ett samarbete med Joakim Berg och Martin Sköld från Kent. En dryg månad senare är det premiär för en omfattande arenaturné med ett stopp på Avicii Arena den 2 december. Med sig som support tar han stjärnskottet David Ritschard.

Kuriosa

Slutet för en stjärna. Alla yttre lager stöts bort. Temperaturen och trycket stiger. En supernova flammar upp. Allt som kvarstår är den ursprungliga stjärnans kärna. En neutronstjärna. Neutronsjärnan är namnet på Lars Winnerbäcks fjortonde album. Ett album skapat tillsammans med Kents Joakim Berg och Martin Sköld. Ibland är omvägen den bästa vägen för att nå ett mål man inte riktigt vet var det är. I det här fallet gick vägen postledes i form av filer skickade från Winnerbäcks deltidshem i Oslo till en studio i Stockholm. Enkla akustiska demos har i största förtroende överlämnats för att kläs i en ny musikalisk skrud. En kontrollförlust som kräver sitt mod. Som kräver att lagren är avskalade och kärnan hård. 

- Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratade i ungefär fyrtiofem sekunder, sen började vi jobba. Och han ringde Martin, berättar Winnerbäck. 

Det förutsättningslösa förtroendet ledde till ett inspirerande samarbete, ett utbyte av idéer och erfarenheter. Resultatet är en berättelse om Sverige. Det land som Lars Winnerbäck och Kent på varsitt håll skildrat i sina sånger. 

Upplev evenemanget med guldkant

LOGER - upplev konserten i en Loge
Välkomna in via Premiumentrén där våra värdar tar emot er och hjälper er till er egna Loge. Kvällen startar med en välkomstdrink och följs upp med en god tvårättersmiddag. Konserten ser ni sen direkt från sittplatserna i Logen. Logen säljs antingen som en egen exklusiv yta alternativt som separata platser/del i loge. Logen är tillgänglig för dig och ditt sällskap två timmar innan och en timme efter konserten. 
Köp nu 

AMERICAN EXPRESS LOUNGE - upplev konserten i en loungesoffa eller barstolsenhet! 
Välkomna in via Premiumentrén där våra värdar tar emot er och hjälper er till loungen. Kvällen startar med en välkomstdrink och följs upp med en god tvårättersmiddag. Evenemanget ses sen från er loungesoffa eller barstolsenhet. Varje enhet går att köpas för 2 eller 4 personer. American Express Lounge är tillgänglig för dig och ditt sällskap två timmar innan och en timme efter konserten. 
Köp nu

Datum & tider

 • Lördag
  2 december 2023

  • 19:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

 • Ordinarie

  495-795 SEK

  + serviceavgiftKöp biljetter
 • Premium Experience

  Loger

  Upplev konserten i en egen Loge för max 16 personerKöp biljetter
 • Premium Experience

  American Express Lounge 

  Upplev konserten i en loungesoffa eller barstolsenhetKöp biljetter

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans

Res hit från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res hit från hela Sverige