Köpa biljett

Rullstolsplatser

Till de flesta evenemang kan du köpa din rullstolsplats via vår hemsida och Stockholm Live-appen. För övriga evenemang, kontakta vår biljettleverantör AXS så hjälper de dig. Våra standardrullstolsplatser finns på läktare A. Antal platser och exakta placeringar varierar beroende på evenemang och dess utformning.

Varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst är välkommen att ta med en ledsagare utan extra kostnad på sin biljett. Ledsagaren sitter i mån av plats på en lös stol bredvid, alternativt på en fast stol bakom. Behövs fler än en ledsagare visar du upp ett intyg vid entrén.

Köpa biljett

Rörelsehindrad utan rullstol

För dig med nedsatt rörlighet rekommenderar vi en plats högt upp på läktare A för att undvika att gå i allt för många trappor.

På läktare A kommer du in på rad 18, rad 17 är alltså ett trappsteg ned osv. På långsida läktare B kommer du in på rad 4 av 22 rader – en plats runt rad 4 är alltså att rekommendera om du har svårt att gå. Kryckor får tas med in på arenan.

Köpa biljett

Övriga tillgänglighetsplatser

Till de allra flesta evenemangen finns tillgänglighetsplatser för dig med funktionsnedsättning som är i behov av ledsagare. Dessa platser finns vid sektion A18 på rad 17 där ledsagaren går med gratis och sitter på en stol bakom.

Vill du ha hjälp med din bokning, kontakta vår biljettleverantör AXS så hjälper de dig.

Till och från arenan

Med färdtjänst

Anländer du med färdtjänst är lämplig av- och påstigning framför Quality Hotel Globe. Från hotellet tar du dig upp till arenatorget med hiss där arenans värdar tar emot dig och kan hjälpa dig vidare till din plats.

Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha ca en halvtimme till godo på din bokning eftersom exakt sluttid för matcher eller konserter sällan kan anges på förhand.

Till och från arenan

Rörelsehindrad med egen bil

Parkeringsplatser för personer med nedsatt rörelseförmåga hittar du i Globen Shopping och i Arenagaraget under Tele2 Arena, men tänk på att dessa snabbt kan fyllas upp när det är mycket folk under evenemangsdagar.

Under evenemanget

Syntolkning

Gällande konserter så finns utrustning tillgängligt att låna men det är arrangören som beslutar om evenemanget ska syntolkas och vilken ljudupptagning som gäller. På evenemangssidan framgår vem som är arrangör.

Ledar- eller assistanshundar

Ledar- eller assistanshundar är tillåtna att ta med till tillgänglighetsplatserna som finns i respektive arena. För att boka en sådan plats, kontakta info@stockholmlive.com