En vinterkväll med Peter Jöback

En krispig, gnistrande högtidskväll

Musik/ShowMusik/Show
En vinterkväll med Peter Jöback

En vinterkväll med Peter Jöback kommer till Avicii Arena när årets allra finaste högtid står för dörren. Och det är otroligt nog hans första julturné sedan 2009!

Peter berättar om gästartisterna på turnén:

Janice 
Jag hörde Janice på radion för några år sen då hon gjorde en fin personlig tolkning av min låt ”Jag kommer hem igen till jul” och jag blev helt överkörd av hennes själfulla röst och framtoning. Jag fick sedan chansen att spela mot henne i min och Ola Salos arena-version av ”Jesus Christ Superstar” där hon spelade Maria Magdalena. Jag är väldigt glad över att vi får tillfälle att mötas i musiken igen. 

Nike Sellmar upptäckte jag som så många andra via programmet Idol och blev väldigt imponerad över hennes stora talang, fantastiska röst och personliga djup och känsla som gick rakt genom rutan! Jag ser oerhört mycket fram emot att få dela scen med henne.

Get up soul choir består av sju fantastiska sångare som tillsammans bildar en mäktig klangfärg och helhet. Något som jag vet kommer att lyfta mina älskade jullåtar till en ny spännande nivå . 

”Jag kommer hem igen till jul” är en kandidat till det bästa julalbumet genom tiderna och har hittills sålt i över 600 000 exemplar och kan vara 2000-talets mest sålda svenska album! 

-Albumet blev en helt ny väg för mig, både personligt och musikaliskt, berättar Peter Jöback. 

Samarbetet 2002 med producenten Lars Halapi inför ”Jag kommer hem igen till jul” öppnade upp en ny musikalisk värld för Peter genom legendarer som Leonard Cohen, Joni Mitchell, Van Morrison och han fullkomligt knockades av musikens kraft. 

-Plattan och musiken jag introducerades till blev som en katalysator för mig till ett bättre liv. Idag har jag man och barn och står på en stabil grund - nu vill jag bygga väggarna och tornen, säger Peter Jöback. 

Titellåten är topp 10 varje år över mest spelade jullåtar i radion. 2019 kom filmen med samma titel, till viss del baserad på Peters egen historia där han dessutom spelade huvudrollen. Filmen fick en Guldbagge framröstad av publiken och har blivit en julklassiker som ses årligen på samtliga streamingtjänster. 

-”En Vinterkväll med Peter Jöback” blir en storslagen show som jag önskar och hoppas ger upphov till både eftertanke, glädje och varm gemenskap. Jag ser också fram emot att visa publiken var jag står idag.

Välkommen till en kväll i varm gemenskap med den allra bästa musiken!

Datum & tider

  • Lördag
    9 december 2023

    • 19:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans

Res till evenemanget från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res till evenemanget från hela Sverige

Vi kör dig dit - och tryggt hem igen

Låt Taxi Stockholm vara en del av din upplevelse! Vi ser till att du kommer till och från arenan smidigt, tryggt och bekvämt. Ladda ner appen i App Store eller Google Play.  

Boka taxi
Vi kör dig dit - och tryggt hem igen