Sådärja, 3500 evenemang är avklarade. Snart blir det fler.

Men för nu stänger vi, börjar fixa och feja, måla och skruva, uppgradera och modernisera. För 2025 ska vi vara Sveriges mest spännande arena. Igen. 

COMEBACK 2025

Arena i toppklass, evenemang i världsklass!

Nu är det dags att göra plats för nya minnen. Och för nya upplevelser. Att man kan sitta närmare isen, att scenerna får plats för mer spektakulära shower, med förbättrad akustik, att det kan bli stort om man vill och lite intimt om man vill, att man kan äta godare, sitta skönare. Ja, och allt det andra som Sveriges modernaste arena bara ska ha. 

Ursäkta jätteröran. Vi bygger jätteom.

Akustiken förbättras för att kunna fungera för olika slags evenemang och publikmängder i arenarummet – såväl idrott som rockkonserter och mer finstämda konserter.

Arenan får fler platser med bättre sikt. Läktaren byggs om vilket skapar en helt ny arenaupplevelse. Dessutom byts alla läktarstolar ut till nya!

Arenan blir mer flexibel med sitt nya riggtak som både kan locka hit de stora världsproduktionerna och skapa en mer intim publikupplevelse för mindre produktioner.

Och slutligen kommer såklart även arenans faciliteter få sig en glow up. Toaletter med mera kommer fräschas till för bästa möjliga upplevelse.

Bakom moderniseringen

Moderniseringen görs på initiativ av fastighetsägaren SGA Fastigheter och Stockholm Stad, som också finansierar ombyggnaden. Själva genomförandet står NCC för. När Avicii Arena är redo att öppnas igen tar Stockholm Live åter över och fyller arenan med evenemang, mat, dryck och premium-upplevelser.

För att kunna uppfylla målen med moderniseringen av Avicii Arena har SGA Fastigheter – tillsammans med KTH Openlab och internationella arenaspecialister i världsklass – arbetat med kartläggning av behov, koncept, projektering och utvecklingen av projektet. Några av dessa arenaspecialister är projektledarna Legends International, Londonbaserade arkitekterna HOK, tyska konstruktörerna Schlaich Bergermann Partner, belysningsspecialisterna Light Bureau och akustikerna Efterklang.

Annexet öppet som vanligt

Annexet håller öppet precis som vanligt under 2024 och får dessutom ny egen entré och nya toaletter! Är ni sugna på hyra Annexet? Bolla med en säljare här!

Boka Annexet

Evenemangssugen?

Avicii Arena må vara stängd för en stund – men Friends Arena, Tele2 Arena, Södra Teatern, Hovet och Annexet späckas med evenemang även 2024.

Evenemangskalendern