Wu-Tang Clan & NAS

- NY State Of Mind Tour

Musik/showMusik/show
Wu-Tang Clan & NAS

WU-TANG CLAN OCH NAS ÅKER UT PÅ GEMENSAMMA TURNÉN “NY STATE OF MIND TOUR”

Idag meddelar hiphop-ikonerna Wu-Tang Clan och Nas att de åker ut på den gemensamma turnén “NY State Of Mind Tour”, som kommer att besöka flera kontinenter i år. Den globala turnén med 32 datum, producerad av Live Nation, startar 9 maj i Auckland, Nya Zeeland på Spark Arena, med ytterligare stopp i Nya Zeeland, Australien, Nordamerika och Europa. Fredag den 2 juni intar Wu-Tang Clan och Nas Avicii Arena i Stockholm!

Turnén följer upp den slutsålda turnén “N.Y. State of Mind” som under 2022 besökte över 25 städer, inklusive en ikonisk show på Hollywood Bowl i Los Angeles. Turnén nominerades också nyligen till Pollstars 2022 Hop Hop Tour of The Year – en recap från turnén finns att se HÄR. https://www.youtube.com/watch?v=h3Fw_YFqnVc

Kuriosa

Wu-Tang Clan

Wu-Tang Clan anses av många vara den största hiphopgruppen genom tiderna och har turnerat som en grupp sedan deras debutskiva kom ut 1993. Gruppen grundades i New York i början av 90-talet och består av medlemmarna RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, U-God, Masta Killa, Inspectah Deck, Cappadonna och den avlidne Ol’ Dirty Bastard (ODB). Som grupp har Wu-Tang Clan tre platinaalbum bland sina åtta skivor, och gruppens kompletta antologi (inklusive soloalbum) består av fler än 85 album.

Nas

Nas är en av hiphopshistoriens största namn och en av de viktigaste artisterna i modern tid. Debutalbumet “Illmatic” från 1994 räknas som ett ikoniskt verk och anses fortfarande av många vara det främsta rapalbum som släppts. 1996 kom genombrottet med dubbelplatina för “It Was Written”. 2020 släpte Nas “King’s Disease” som vann “Best Rap Album” på Grammys året efter. Uppföljaren “King’s Disease II” som även det nominerades till kategorin “Best Rap Album” på Grammy Awards.

Vi ser fram emot att välkomna Wu-Tang Clan och Nas till Avicii Arena fredag den 2 juni för en historisk konsert!

Datum & tider

  • Fredag
    2 juni 2023

    • 19:30

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans

Res hit från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res hit från hela Sverige