Sverige-Lettland

EM-kval

Sport
Sverige-Lettland

Sveriges basketdamer går för rekord i Avicii Arena och en plats i EM!

Den 12 februari möter Sveriges damer Lettland i kampen om en plats i Basket-EM 2023. Det ska bli en dag som går till historien. Då ska vi fylla Avicii Arena och slå publikrekord för dambasket! Vi ska göra någonting som aldrig gjorts tidigare.

Nu har du chans att vara med om ett historiskt ögonblick. Köp biljetter till matchen och var med på en basketfest utöver det vanliga i Avicii Arena.

Intresset för basket är större än någonsin i Sverige och ökar dessutom för varje år. Bland ungdomar i åldern 15 till 29 år är basket den tredje största idrotten. Basket är även den mest jämställda lagsporten i Sverige så för Svenska Basketbollförbundet är det en självklarhet att damlandslaget ska spela på de största arenorna. 

Två av Svensk Baskets största profiler gör comeback i EM-kvalet!

Den 12 februari i Avicii Arena avgörs det om Sveriges basketdamer tar sig till sitt tredje raka EM i sommar. En match där två av Svensk Baskets största profiler – Elin och Frida Eldebrink - är tillbaka i laget. Det blir en match som går till historien. Det är matchen då vi slår publikrekord för dambasket. Det är matchen du inte vill missa. 

Datum & tider

  • Söndag
    12 februari 2023

    • 16:35

Inför besöket

Inför besöket

Läs mer

Biljetter

Res hit från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res hit från hela Sverige

Vi är fans av fans

Sveriges fan-tätaste köpcentrum! Vad är du ett fan av? Mode? Bakning? Sushiluncher? I Globen Shopping hittar du det mesta du behöver för att odla och fördjupa dina intressen. 

Kolla utbudet
Vi är fans av fans