Bill Burr Live

Amerikansk stand-up

Humor/SamtalHumor/Samtal
Bill Burr Live

Amerikanska ståupparen Bill Burr kommer till Avicii Arena med sin knivskarpa och ofiltrerade humor. Se honom LIVE den 7 september!

Kuriosa

Emmy- och Grammy-nominerade Bill Burr är ansedd som en av sin generations främsta komiska röster. Han har gjort succé både på TV, på film och på scenen och hans Monday Morning Podcast är en av de mest nedladdade komedi-poddarna. 2017 kvalade Burr in på plats nummer 17 på Rolling Stone Magazines topplista ”50 Best Stand-Up Comics of All Time”.

Bill Burr uppträdde som ståuppkomiker första gången i början av 90-talet när han bara var drygt tjugo år gammal. På high school hade han drömt om att läsa juridik men betygen räckte inte till, vilket hans stora fanskara är glada för idag. Burr har gjort sig känd som en mycket frispråkig komiker som inte drar sig för att skämta om varken kontroversiella eller känsliga ämnen. Själv säger han ”Jag vill bara få er att skratta. Det är allt jag försöker göra”.

Senare i år kommer vi att kunna att höra Bill som rösten till en av huvudkaraktärerna i Adam Sandlers animerade Netflix-film ”Leo” och se honom i filmen ”Old Dads” där han både är med och skriver manus, regisserar och spelar en av huvudrollerna mot Bobby Cannavale och Bokeem Woodbine.

Förra året genomförde Bill Burr en stor arenaturné i USA och Kanada där han uppträdde för utsålda hus och också skrev historia som förste komiker någonsin att uppträda i legendariska basebollstadion Fenway Park i Boston. I fjol hade Bill Burr också premiär för två Netflix-specialer: ”Live at Red Rocks” och ”Bill Burr presents: Friends Who Kill”.

Burr skapade, var med och skrev och gjorde rösten till huvudpersonen i Netflix animerade sitcom ”F Is for Family”, han spelade Patrick Kuby i ”Breaking Bad”, Migs Mayfeld i”The Mandalorian” och Ray Bishop i Judd Apatows film ”The King of Staten Island” mot bland andra Pete Davidson och Marisa Tomei. Hösten 2020 gjorde han debut som värd för ”Saturday Night Live”.

Bill nominerades till en Grammy 2020 för sitt album ”Bill Burr: Paper Tiger”, och till en Emmy 2022 för ’Outstanding Actor In A Short Form Comedy Or Drama Series’ för sin serie ”Bill Burr Presents: Immoral Compass”.

På scen (utan inbördes ordning)
Babben Larsson
Johan Glans
Ann Westin
Messiah Hallberg
David Sundin
Hasse Brontén
Özz Nujen
Kodjo Akolor
Kirsty Armstrong
Evelyn Mok
Mårten Andersson
Josefin Sonck
Måns Möller
Elina Du Reitz
Magnus Betnér
Nisse Hallberg
Johanna Hurtig Wagrell
Thanos Fotas

Värd för kvällen är Mårten Andersson, grundaren av RAW.

RAW 20 år produceras i samarbete mellan Tillman och RAW Comedy Club.

Dates & times

  • Thursday
    September 7, 2023

    • 7:30 PM

Before the visit

Before the visit

Read more

Tickets

We are fans of fans

The shopping mall for fans. What are you a fan of? Fashion? Baking? Sushi lunches? At Globen Shopping, you'll find everything to grow and  deepen your interests. 

Read more
We are fans of fans

Res hit från hela Sverige

Att ta tåget är inte bara smidigt, det är också ett klimatsmart alternativ. Köp på sj.se eller i SJs app.

Köp tågbiljetter
Res hit från hela Sverige